Paikkamäärät ovat täsmälleen samat kuin edellisessä ennusteessamme. Keskusta ottaa viimeisen paikan vertauslukuja tarkasteltaessa. Aiemmin samalla vertausluvulla keskustan kanssa ollut perussuomalaiset ovat lisänneet äänimäärää ja saaneet hieman turvaa säilyttäessään kolmatta paikkaansa. Perussuomalaiset ovat saamassa vajaat 40000 ääntä, josta heillä on varaa hävitä n.3000 ääntä. Keskustalla on reilusta 50000 äänestä varaa hävitä 2000 ääntä varmistaakseen neljännen edustajapaikan.


Vasemmistoliitto on kärkkymässä toista paikkaa. Heille ennustamme ​vajaata 25000 ääntä ja tarvetta olisi vajaalle 1500 äänelle, mikäli toinen paikka heille tulisi. Muiden puolueiden osalta muutosten äänimäärissä tarvitaan huomattavasti, mikäli paikkamäärät ennustetusta muuttuisivat.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 4 (0)
  • Perussuomalaiset 3 (0)
  • SDP 3 (-1)
  • Keskusta 4 (+2)
  • ​Vihreät 1 (0)
  • RKP 1 (0)
  • Vasemmistoliitto 1 (-1)
  • ​KD 0 (0)

 

Varsinais-Suomessa keskustan ja kokoomuksen ero on edelleen hieman kasvanut. Toinen viime ennusteesta jatkunut muutos on perussuomalaisten kannatuksen kasvu. Vasemmistoliitto on myös menettänyt hieman kannatustaan edelliseen ennusteeseemme. Vasemmistoliitolla on myöskin ehdokasasetteluun liittyvä epävarmuustekijä, kun viime vaaleissa valittu, mutta eduskuntaryhmästä omille teille lähtenyt Jyrki Yrttiaho ei ole ehdolla. Tiukassa kisassa viime paikoista tällä voi olla merkitystä.  Muiden puolueiden osalta ei merkittäviä muutoksia äänimäärissä ole.


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Varsinais-Suomen vaalipiirikohtainen ennuste


27.2.2015 Helmikuun ennuste II Varsinais-Suomi

20.2.2015 Helmikuun ennuste Varsinais-Suomi

​27.1.2015 Tammikuun ennuste Varsinais-Suomi

 

15.3.2015


50000 simuloinnin jälkeen Varsinais-Suomen vaalipiirissä Kokoomus säilyttää suurimman puolueen aseman. Koko valtakunnassa käyttämämme 66% äänestysaktiivisuus realisoituu Varsinais-Suomessa 67,3 äänestysprosentiksi, jolloin reilut 260000 ääntä tullaan antamaan valittaessa seuraavia kansanedustajia.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.