Kisa viimeisistä paikoista on tiukka loppuun asti. Perussuomalaiset ovat pitämässä viime vaalien asemat ja nappaamassa viimeisen paikan Uudellamaalla. Kokoomuksella on lähes sama vertausliku, joten heidän yhdeksäs paikkansa ei ole kovin paljoa turvatumpi. Vihreillä on jo varaa menettää yli 4000 ääntä ja siltikin he pitävät neljä paikkaa.  


​Keskusta ja KD ovat lähimpänä lisäpaikkoja katsottaessa vertauslukuja. Keskustalla se tarkoittaisi reilua 3000 ääntä lisää ennusteeseemme ja KD:lla 500 ääntä. Näissä tapauksissa menettäjinä olisivat kokoomus ja perussuomalaiset. Jos katsomme taas hieman ehdokasasettelua, on sekä kokoomuksella että perussuomalaisilla heidän pääministeriehdokkaansa, jotka olivat koko valtakunnan ääniharavia viime vaaleissa, jälleen ehdolla Uudellamaalla. Myös tällä kertaa Uudenmaan vaalipiirin viimeiset paikat ovat näiden kahden herran menestyksen varassa.


Uudenmaan mustaksi hevoseksi voidaan nostaa vaalikamppailussa profiloitunut RKP:n Carl Haglund. RKP tarvitsee suurin piirtein saman määrän lisä-ääniä kuin keskusta neljänteen paikkaansa. RKP:n neljä paikkaa ei olisi enää samanlainen yllätys, vaan hyvinkin mahdollinen, kun verrataan tilannetta vuoden alkuun. 


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 9 (-2)
  • Perussuomalaiset 7 (0)
  • SDP 6 (-1)
  • Keskusta 4 (+2)
  • ​Vihreät 4 (+1)
  • RKP 3 (0)
  • Vasemmistoliitto 2 (+1)
  • ​KD 0 (-1)

 

Perussuomalaiset ja kokoomus ovat nostaneet kannatustaan eniten viime ennusteisiimme nähden. Lähinnä tämä on tapahtunut keskustan ja SDP:n kustannuksella. Myös RKP:n kannatus on noussut ja vihreiden laskenut. Uudenmaan suuresta äänioikeutettujen määrästä johtuen valtakunnallisen kannatuksen muutokset heijastuvat selvästi Uudenmaan puoluekannatukseen.


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Uudenmaan vaalipiirikohtainen ennuste


12.4.2015 Huhtikuun ennuste Uusimaa

22.3.2015 Maaliskuun ennuste II Uusimaa

15.3.2015 Maaliskuun ennuste Uusimaa

27.2.2015 Helmikuun ennuste II Uusimaa

19.2.2015 Helmikuun ennuste Uusimaa

26.1.2015 Tammikuun ennuste Uusimaa


​17.4.2015

 

Simulointiemme valossa Kokoomus säilyttää suurimman puolueen asemansa myös Uudenmaan vaalipiirissä. Valtakunnallisen äänestysprosentin ollessa 66%, ennustamme Uudenmaan äänestysprosentiksi n.68,6%. Tämä äänestysprosentti on korkein kaikista vaalipiirikohtaisista prosenteista. Ja koska Uusimaa on suurin vaalipiiri, äänioikeutettuja on lähes 750000, annettaneen siellä jälleen yli 500000 ääntä. Tämä on yli 150000 enemmän kuin missään muussa vaalipiirissä.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina. Suuresta äänimäärästä johtuen tämä vaalipiiri on yksi vaikeimmin mallinnettavista.