Urheilun todennäköisyydet

Todennäköisyydet

…kertovat prosentuaalisesti miten ottelu, ottelusarja tai runkosarja päättyy. Yleensä ennustamme ottelun todennäköisintä voittajaa, mutta jalkapallossa tasapelinkin mahdollisuus on olemassa.

Esim. Manchester City – Arsenal: 40% – 27% – 23% kertoo kotijoukkueen olevan suosikki ja voittavan ottelun 40% todennäköisyydellä. Tämä jättää tietysti 60% todennäköisyyden joko tasapelille tai vieraiden voitolle.

Lopputulokset

…kertovat todennäköisimmän maalimäärän (keskiarvo) molemmille joukkueille. Joissakin lajeissa, kuten amerikkalaisessa jalkapallossa näytämme myös simulointiemme pohjalta laskettavan pistemäärän mediaanin. Näitä lukuja voidaan käyttää myös ottelun kokonaismaalimäärän tai pistemäärän laskemiseen. Yleisesti keskiarvo on varsinkin vedonlyönnissä tarkempi lukuarvo lopputulokselle.

Esim. Seattle Seahawks – New England Patriots: 26,7 – 24,9 ja 26 – 25. Tässä näkyvät sekä pistemäärien keskiarvot ja simuloitujen lopputulosten todennäköisimmät yksittäiset luvut.

Pelaajien suoritukset

…on mahdollista mallintaa ja laskea niistä todennäköisyyksiä. Laukaukset ottelun aikana, laukaukset kohti maalia, maalit, varoitukset…ja monet muut lajikohtaiset pelaajakohtaiset tilastot ennustetaan mahdollisimman tarkasti. Monet käyttäjämme ovat saavuttaneet mainetta ja kunniaa menestyksellään kaveripiirin fantaasy-liigoissa ympäri maailman.

Esim. Antze Kopitar LA Kings: G 0,26 – A 0,52 – Pts. 0,78 – SOG 1,9 – +1 49% – PRF -4%. Tässä ottelussa ennustamme Kopitarille 0,26 maalia0,52 syöttöä ja 0,78 pistettä sekä 1,9 laukausta kohti maalia. Hieman eksoottisempia simulaatiotuloksia ovat 49% todennäköisyys vähintään +1 tulokseen +/- tilastossa ja hänen esityksenä tässä ottelussa, joka on 4% ”normaali” esityksen alapuolella.