KD on keikkunut äänikynnyksen paremmalla puolella viime ennusteissa ja sille puolelle se myös jää. Vihreisiin eroa syntyy ennusteessamme n. 1000 ääntä, mutta molemmat ovat ennusteessamme ottamassa yhden kansaedustajan paikan. KD:n osalta yhden henkilön varassa käytävä kampanja aiheuttaa normaalia enemmän epävarmuustekijöitä, mutta eurovaalien tuloksen ja KD:n valtakunnallisen kannatuksen myötä ennustamme KD:lle siis tuota yhtä paikkaa.​ ​Kokoomus tarvitsisi n.2000 ääntä napatakseeen viimeisen paikan ja keskustalla tarve on useampi tuhat ääntä. 


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 1 (-1)
  • Perussuomalaiset 3 (0)
  • SDP 3 (-1)
  • Keskusta 6 (+1)
  • ​Vihreät 1 (+1)
  • Vasemmistoliitto 1 (0)
  • ​KD 1 (+1)

 

Perussuomalaiset nousevat ennusteessamme toiseksi suurimmaksi puolueeksi Savo-Karjalassa. Heidän kannatuksena on kuitenkin vain reilut puolet keskustan johtonumeroista. Keskustan johto on kuitenkin pienentynyt viime kuukausien aikana.


​Alla näkyvät todennäköisin paikkajakauma ennusteemme pohjalta.


Savo-Karjalan vaalipiirikohtainen ennuste


12.4.2015 Huhtikuun ennuste Savo-Karjala

13.4.2015 Maaliskuun ennuste II - Savo-Karjala

15.3.2015 Maaliskuun ennuste - Savo-Karjala

27.2.2015 Helmikuun ennuste II - Savo-Karjala

22.2.2015 Helmikuun ennuste - Savo-Karjala

​29.1.2015 Tammikuun ennuste Savo-Karjala

 

17.4.2015


Savo-Karjalan vaalipiiri syntyi Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirien yhdistämisen tuloksena. Kuten Kaakkois-Suomikin tämä vaalipiiri on ensimmäistä kertaa käytössä näissä vaaleissa. Tämänkin uuden vaalipiirin simulointi on haastavampaa kuin "vanhojen" vaalipiirien, koska historiallista dataa ei ole. Äänestysaktiivisuudeksi Savo-Karjalassa ennustamme 63.3%, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. Tämä ei paljoa poikkea historiallisista äänestysprosenteista Pohjois-Savossa tai Pohjois-Karjalassa.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.