Keskustan kannatus on Savo-Karjalassa tippunut edellisestä ennusteestamme reilut 0,6%-yksikköä. Nämä äänet ovat menneet pääosin perussuomalaisten, mutta myös SDP:n, vihreiden ja KD:n pottiin. Kokoomukselle ja vasemmistoliitolle ei muutoksia ole tullut.


​Alla näkyvät todennäköisin paikkajakauma ennusteemme pohjalta.


Savo-Karjalan vaalipiirikohtainen ennuste


15.3.2015 Maaliskuun ennuste - Savo-Karjala

27.2.2015 Helmikuun ennuste II - Savo-Karjala

22.2.2015 Helmikuun ennuste - Savo-Karjala

​29.1.2015 Tammikuun ennuste Savo-Karjala

 

23.3.2015


Savo-Karjalan vaalipiiri syntyi Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirien yhdistämisen tuloksena. Kuten Kaakkois-Suomikin tämä vaalipiiri on ensimmäistä kertaa käytössä näissä vaaleissa. Tämänkin uuden vaalipiirin simulointi on haastavampaa kuin "vanhojen" vaalipiirien, koska historiallista dataa ei ole. Äänestysaktiivisuudeksi Savo-Karjalassa ennustamme 63.3%, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. Tämä ei paljoa poikkea historiallisista äänestysprosenteista Pohjois-Savossa tai Pohjois-Karjalassa.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina. 

 

Edellisessä ennusteessamme tapahtunut muutos paikkojen suhteen varmistuu entisestään.  Keskusta tarvitsee reilut 3300 lisä-ääntä nykyiseen ennustukseemme nähden saadakseen viimeisen paikan KD:lta. Kokoomuksella lisä-äänien tarve on vajaat 2000 ääntä, jotta toinen paikka KD:n kustannuksella tulisi. Vihreät ovat edelleenkin vaaravyöhykkeellä oman paikkansa suhteen, mutta perussuomalaisilla on kolmen paikan saaminen jo todennäköisempää kuin viime ennusteessa.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 1 (-1)
  • Perussuomalaiset 3 (0)
  • SDP 3 (-1)
  • Keskusta 6 (+1)
  • ​Vihreät 1 (+1)
  • Vasemmistoliitto 1 (0)
  • ​KD 1 (+1)