Tässä ennusteessa viimeisen paikan vie KD, jonka perässä vertauslukuja katsottaessa ovat 1400 ääntä lisää ennusteeseemme tarvitseva keskusta ja 1500 lisä-ääntä toiseen paikkaan tarvitseva kokoomus. SDP ja vihreät eivät ole mukana aivan tiukimmassa kisassa viime paikoista.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 1 (-1)
  • Perussuomalaiset 3 (0)
  • SDP 3 (-1)
  • Keskusta 6 (+1)
  • ​Vihreät 1 (+1)
  • Vasemmistoliitto 1 (0)
  • ​KD 1 (+1)

 

Vaikka valtakunnallisella tasolla ei muutoksia juurikaan ole tullut, vaikuttaa Savon Sanomien alueellinen mielipidemittaus jonkin verran Savo-Karjalan ennusteeseemme. Käytännössä se tarkoittaa korkeampaa kannatusta perussuomalaisille, joka nousee lähelle SDP:tä kisaamaan vaalipiirin kakkossijasta.


​Alla näkyvät todennäköisin paikkajakauma ennusteemme pohjalta.


Savo-Karjalan vaalipiirikohtainen ennuste


13.4.2015 Maaliskuun ennuste II - Savo-Karjala

15.3.2015 Maaliskuun ennuste - Savo-Karjala

27.2.2015 Helmikuun ennuste II - Savo-Karjala

22.2.2015 Helmikuun ennuste - Savo-Karjala

​29.1.2015 Tammikuun ennuste Savo-Karjala

 

12.4.2015


Savo-Karjalan vaalipiiri syntyi Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirien yhdistämisen tuloksena. Kuten Kaakkois-Suomikin tämä vaalipiiri on ensimmäistä kertaa käytössä näissä vaaleissa. Tämänkin uuden vaalipiirin simulointi on haastavampaa kuin "vanhojen" vaalipiirien, koska historiallista dataa ei ole. Äänestysaktiivisuudeksi Savo-Karjalassa ennustamme 63.3%, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. Tämä ei paljoa poikkea historiallisista äänestysprosenteista Pohjois-Savossa tai Pohjois-Karjalassa.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.