Savo-Karjalan paikkaennusteessa ei muutoksia tapahdu. Kuten edelliselläkin kerralla kahdesta viimeisestä paikasta, jotka nyt ovat menossa keskustalle ja vihreille tulee kova taisto, koska KD:n kannatus on lähes sama. Kokoomus ja PS eivät ole aivan yhtä lähellä vertauslukurajaa, mutta kovin montaa tuhatta ääntä ei tarvitse kannatuksen muuttua, kuin nämäkin puolueet ovat joko menettämässä tai saamassa eduskuntapaikkaa.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 1 (-1)
  • Perussuomalaiset 3 (0)
  • SDP 3 (-1)
  • Keskusta 7 (+2)
  • ​Vihreät 1 (+1)
  • Vasemmistoliitto 1 (0)
  • ​KD 0 (0)

 

Verratessamme ennustettamme edelliseen, ainoat ilman mikroskooppia havaittavat muutokset ovat keskustan hienoinen lasku ja vastaava perussuomalaisten nousu. Kuten monissa muissakin vaalipiireissä, nämä muutokset menevät simuloinnin vaihtelun ja käytettävän mielipidemittausdatan virhemarginaalin sisään.


​Alla näkyvät todennäköisin paikkajakauma ennusteemme pohjalta.


Savo-Karjalan vaalipiirikohtainen ennuste


22.2.2015 Helmikuun ennuste - Savo-Karjala

​29.1.2015 - Tammikuun ennuste Savo-Karjala

 

27.2.2015


Savo-Karjalan vaalipiiri syntyi Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirien yhdistämisen tuloksena. Kuten Kaakkois-Suomikin tämä vaalipiiri on ensimmäistä kertaa käytössä näissä vaaleissa. Tämänkin uuden vaalipiirin simulointi on haastavampaa kuin "vanhojen" vaalipiirien, koska historiallista dataa ei ole. Äänestysaktiivisuudeksi Savo-Karjalassa ennustamme 63.3%, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. Tämä ei paljoa poikkea historiallisista äänestysprosenteista Pohjois-Savossa tai Pohjois-Karjalassa.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.