Puolueiden järjestys ei ole muuttunut sitten edellisen ennusteemme. Kärkikaksikko on tosin kasvattanut eroa muihin, jotka ovat pysyneet samalla tasolla tai hieman pudonneet äänimääriä vertailtaessa. Pienehkönä vaalipiirinä Satakunnassa tarvitaan huomattavia äänisiirtymiä valtakunnallisissa kannatuksissa, jotta muutoksia ennustamaamme asetelmaan tulisi.


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Satakunnan vaalipiirikohtainen ennuste


​27.1.2015 Tammikuun ennuste Satakunta


20.2.2015

 

Ennusteemme pohjalta valta vaihtuu Satakunnassa. Keskustan valtakunnallinen noste näkyy myös Satakunnassa, jossa se nousee SDP:n  ja Perussuomalaisten ohi vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi. Satakuntaan ennustamme 67,3% äänestysprosenttia, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. 


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina. 

 

Viime ennusteeseemme verrattuna paikkamäärät ovat samat. Ainoa muutos mitä voidaan huomata on taistelun viimeisestä paikasta kiristyneen. Jos viimeksi Keskusta tarvitsisi yli 3000 lisä-ääntä kolmanteen paikkaan Perussuomalaisten kustannuksella, on tarve nyt vähentynyt n.2300 lisä-ääneen. Mielenkiintoista nähdä miten ehdokasasettelu vaikuttaa tähän kisaan. Perussuomalaisten viime vaaleissa reilut 6500 ääntä kerännyt Anssi Joutsenlahti ei ole tällä kertaa ehdokkaana. Tämä saattaa vähentää Perussuomalaisten kannatusta entisestään. Toisaalta Kokoomuksen molemmat kansanedustajat jäävät pois, joka saattaa sataa Keskustan laariin Satakunnassa.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 1 (-1)
  • Perussuomalaiset 2 (0)
  • SDP 2 (0)
  • Keskusta 2 (+1)
  • ​Vihreät 0 (0)
  • Vasemmistoliitto 1 (0)
  • ​KD 0 (-1)