Edellisestä ennusteesta keskustalla on tiputusta 0,6%-yksikköä. Toinen kannatustaan menettänyt puolue on vasemmistoliitto. Nousua on eniten perussuomalaisille, mutta myös muut puolueet ovat muutamia sadasosia kannatustaan tässä ennusteessa nostaneet.


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

 

Kisa viimeisistä paikoista käy tiukkana. Tällä kertaa viimeisen paikan pienimmällä vertausluvulla vie vasemmistoliitto. KD kuitenkin hengittää 400 äänen päässä ja kokoomus tarvitsisi viidenteen paikkaan reilut 500 ääntä lisää ennusteeseemme nähden. SDP:llä viides paikka on hieman kauempana. Samoin vihreät ja perussuomalaiset näyttävät turvaavan ennustetut paikat, sillä heidän kannatuksensa nousu on kasvattanut eroa viimeisen vertausluvun rajaviivaan. Keskustan kannatuksen lasku pudottaa heidät tässä ennusteessa 


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 4 (-1)
  • Perussuomalaiset 4 (0)
  • SDP 4 (0)
  • Keskusta 3 (+1)
  • ​Vihreät 2 (+1)
  • Vasemmistoliitto 2 (+1)
  • ​KD 0 (-1)

Pirkanmaan vaalipiirikohtainen ennuste


15.3.2015 Maaliskuun ennuste Pirkanmaa 

26.2.2015 Helmikuun ennuste II Pirkanmaa

20.2.2015 Helmikuun ennuste Pirkanmaa

​28.1.2015 Tammikuun ennuste Pirkanmaa

 

23.3.2015


Pirkanmaalla Kokoomus ja SDP ovat perinteisesti kamppailleet suurimman puolueen tittelistä. Ennusteemme näyttää Kokoomuksen säilyttävän niukasti suurimman puolueen asemansa. Äänestysaktiivisuudeksi ennustamme 67.3%, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. Se olisi toteutuessaan lähihistorian kolmanneksi alhaisin äänestysprosentti.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.