Ennusteemme muuttuneet äänimäärät eivät vaikuta paikkajakaumaan. Koska sekä keskusta, että vähäisemmässä määrin vasemmistoliitto ja kokoomus menettävät kannatustaan, kilpailu viimeisestä paikasta on yhtä tiukka kuin aiemminkin. Vasemmistoliitto on kiinni viimeisessä paikassa, mutta keskusta tarvitsee 1100 ääntä lisää nyt ennustettuun reilun 112000 äänen pottiin saadakseen sen. Näin korkeissa kannatusluvuissa tietysti prosenttuaaliset heitot vaikuttavat nopeasti paikkamääriin, kun koko äänimäärän jakaja kasvaa. Kokoomuksella tarve on 1300 ääntä ennustamaamme reiluun 21000, ja heillä olisi toinen kansanedustaja myös seuraavassa eduskunnassa. Vihreiden ainoa paikka on suhteellisen turvattu, koska heillä on varaa menettää yli 20% ennustetusta reilun 14000 äänen potista ja siltikin he saavat yhden paikan. 


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 1 (-1)
  • Perussuomalaiset 3 (-1)
  • SDP 1 (-1)
  • Keskusta 9 (+3)
  • ​Vihreät 1 (0)
  • Vasemmistoliitto 3 (0)
  • ​KD 0 (0)

 

Keskustan kannatuksen väheneminen näkyy muutaman %-kymmenyksen tiputuksena myös Oulun vaalipiirissä. Ainoa selkeä nousija ovat perussuomalaiset, jotka vahvistavat entisestään vaalipiirin kakkostilaa. Muiden puolueiden kannatuksissa ei suurta muutosta ole. 


Miten kaikkien todennäköisimmin edustajapaikat jakautuvat selviää alla olevasta kuvasta.

Oulun vaalipiirikohtainen ennuste


26.2.2015 - Helmikuun ennuste II Oulu

23.2.2015 - Helmikuun ennuste Oulu

​2.2.2015 - Tammikuun ennuste Oulu


​16.3.2015

 

Oulun vaalipiirissä keskusta ja vasemmistoliitto käyvät tiukkaa kisaa viimeisestä paikasta. Äänestysaktiivisuudeksi Ouluun ennustamme 64.2%, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66. Tällaista äänestysaktiivisuutta ovat Oulun vaalipiirin äänestäjät esittäneet edellisissä vaaleissa vuodesta 1999.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.