Paikkamääriin nämä edellisen ennusteen jälkeen tulleet muutokset eivät vaikuta. Vasemmistoliiton toinen paikka on edelleen vähiten todennäköinen. Vasemmistoliiton kannatuksen tarkemmassa analyysissä mainittu Esko-Juhani Tennilän äänipotin kohtalo on vaikeasti ennustettava muuttuja. Vajaat pari tuhatta ääntä lisää SDP:lle, vajaat 3000 Kokoomukselle tai reilut 4000 Keskustalle tarkoittavat Vasemmistoliiton kansanedustajapaikkojen putoavan yhteen.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 0 (-1)
  • Perussuomalaiset 1 (0)
  • SDP 0 (-1)
  • Keskusta 4 (+1)
  • ​Vihreät 0 (0)
  • Vasemmistoliitto 2 (+1)
  • ​KD 0 (0)

 

Tammikuun ennusteeseen nähden kannatustaan kasvattavat Keskusta ja SDP. Vastakkaiseen suuntaan ovat menossa Kokoomus ja Vasemmistoliitto. Keskusta nousee yli 45% rajan myös Lapissa. Lapin vaalipiirin kohdalla mielenkiintoista on nähdä mikä on Kokoomuksen ja SDP ns. peruskannatus. Onko se Kokoomuksen osalta 1995 saatu vajaat 10000 ääntä ja SDP:n osalta viime vaalien 11700? Vai onko sellaista ollenkaan? Kun molempien puolueiden valtakunnallinen kannatus on ollut laskussa noista päivistä, ennustamme nyt 7500 ja 8300 ääntä näissä vaaleissa 62.5% äänestysprosentilla Lapin vaalipiirissä.  


Miten kaikkien todennäköisimmin edustajapaikat jakautuvat selviää alla olevasta kuvasta.

Lapin vaalipiirikohtainen ennuste


​2.2.2015 - Tammikuun ennuste Lappi


23.2.2015

 

Myös Lapin vaalipiirissä Keskusta vahvistaa johtoasemaansa. Äänestysaktiivisuudeksi Lappiin ennustamme 62.5%, valtakunnallisen äänestysprosentin ollessa 66. Tämä on alhaisin äänestysprosentti kaikista vaalipiireistä. Näin on tosin ollut jo muutamissa viime vaaleissa.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.