Koska äänimäärien muutokset ovat marginaalisia, ei muutoksia paikkamääriin tule. Keskusta on ottamassa viimeistä paikkaa, jota jahtaavat SDP, KD, PS ja vasemmistoliitto. Vihreillä pelivaraa ainoan paikkansa suhteen on hieman enemmän, mutta ei kovin paljoa heilläkään.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 3 (0)
  • Perussuomalaiset 3 (-1)
  • SDP 4 (-2)
  • Keskusta 6 (+2)
  • ​Vihreät 1 (+1)
  • Vasemmistoliitto 0 (0)
  • ​KD 0 (-1)

 

Kuten aiemminkin, muutokset ovat ennusteessamme hyvin pieniä. Ainoa kymmenyksien muutoksia suurempi liike on tapahtunut Keskustan 0.18%-yksikön pudotus. Kun mielipidemittaukset lupaavat virhemarginaaleiksi 2%, jokainen ymmärtää kuinka pienistä muutoksista puhumme.


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Kaakkois-Suomen vaalipiirikohtainen ennuste


​22.2.2015 Kaakkois-Suomen ennuste helmikuu

29.1.2015 Kaakkois-Suomen ennuste tammikuuu


​26.2.2015

 

Kaakkois-Suomen vaalipiiri syntyi Etelä-Savon ja Kymen vaalipiirien yhdistämisen tuloksena. Tämä vaalipiiri on ensimmäistä kertaa käytössä näissä vaaleissa. Vaalipiirin simulointi on haastavampaa kuin "vanhojen" vaalipiirien, koska historiallista dataa ei ole. Käytännössä olemme yhdistäneet vanhojen vaalipiirien datan uuden vaalipiirin mallin inputiksi. Mallin yksinkertaisuutta puoltaa se, että lähihistoriassa ei ole vastaavia tapauksia, joiden varaan voisimme algoritmejä rakentaa. Äänestysaktiivisuudeksi Kaakkois-Suomessa ennustamme 64.3%, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. Se tosin voi olla alhaisempikin, koska monilla seutukunnilla ei omaa tai oman puoluen ehdokasta ole.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.