Helsingin paikkajako on ollut melko selkeä. Viimeisestä kahdesta paikasta kisaa käyvät kolme puoluetta: kokoomus, keskusta ja vhreät. Keskusta on viimeisenä saamassa paikkaa, mutta vihreät tarvitsee n.2000 ääntä lisää, jotta he nousisivat viiteen paikkaan. Kokoomuksen kuudes paikka on jo hieman turvatumpi. Keskusta on marssittanut entisen komissaarin Olli Rehnin ja entisen ministerin ja varapuheenjohtajan Paula Lehtomäen ehdokkaaksi Helsinkiin. Vihreillä mukana tällä kertaa eivät ole ääniharavat Anni Sinnemäki ja Osmo Soininvaara. Tiukassa kisassa tällä voi olla merkitystä.


Tässä vielä todennäköisimmät paikkamäärät ja vertailu viime vaalien tuloksiin.


  • Kokoomus 6
  • Vihreät 4
  • SDP 4
  • Perussuomalaiset 3
  • Keskusta 2 (+1)
  • Vasemmistoliitto 2
  • RKP 1​


 

 

Puolueiden kannatukset eivät ole juurikaan muuttuneet alkuvuoden aikana, kun olemme ennustuksia tehneet. Halsinki on ainoa vaalipiiri, josta ei vaalipiirikohtaista mielipide-ennustetta ole maakuntalehden toimesta tehty. Ehkäpä Helsingissä ei sellaista ole.


Vaikka ehdokasasettelussa on eloa ollut ja monilla puolueilla ääniharavat ovat siirtyneet muille maille, on vaikea nostaa tai laskea jonkun määrätyn puolueen kannatusta ehdokasasettelun myötä. 


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Helsingin vaalipiirikohtainen ennuste


12.4.2015 Huhtikuun ennuste Helsinki

21.3.2015 Maaliskuun ennuste II Helsinki

15.3.2015 Maaliskuun ennuste Helsinki

26.2.2015 Helmikuun ennuste II Helsinki

18.2.2015 Helmikuun ennuste Helsinki

26.1.2015 Tammikuun ennuste Helsinki


​17.4.2015

 

Simulointiemme valossa Kokoomus säilyttää suurimman puolueen asemansa Helsingin vaalipiirissä. Valtakunnallisen äänestysprosentin ollessa 66%, ennustamme Helsingin äänestysprosentiksi n.68%. Ja nämä äänestysprosentit ovat todellisia prosentteja kaikista äänioikeutetuista, eivät ulkosuomalaisia vähätteleviä numeroita, joissa vain Suomen rajojen sisäpuolella äänestävät lasketaan. Esim. viime vaalien oikea valtakunnallinen äänestysprosentti oli 67,4%, johon ennustamme nyt pientä laskua. Mutta kuten mainittua, äänestysprosentin muutos ei merkittävästi muuta vaalien lopputulosta.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina. Hajonta on yleisesti vaalipiireissä vastannut koko maan äänien jakaumaa, joten emme näytä äänien hajaumia jokaisen vaalipiirin osalta.