Viimeisen paikan kisa kokoo,uksen ja vihreiden välillä on säilynyt samana. Vihreät tarvitsee vajaat 3000 ääntä ennustamaamme enemmän, jotta viides paikka tulisi.


Perussuomalaiset ja keskusta ovat kokoomuksen jälkeen lähimpänä paikan menetyksessä, mutta se vaatisi jo jonkin verran suuremman äänimäärän tiputuksen. 


Tässä vielä todennäköisimmät paikkamäärät ja vertailu viime vaalien tuloksiin.


  • Kokoomus 6
  • Vihreät 4
  • SDP 4
  • Perussuomalaiset 3
  • Keskusta 2 (+1)
  • Vasemmistoliitto 2
  • RKP 1​


 

 

Tätä ennustetta ei voi aivan yksi yhteen verrata edelliseen ennusteeseek, koska joissakin vaalipiireissä olemme käyttäneet vaalipiirikohtaisia ennsuteita antamassa suuntaa vaalipiirikohtaiseen tulokseen. Helsingissä tälläistä ennustetta ei kuitenkaan ole käytetty. Kokoomus on edelleen pääkaupungin ykköspuolue ja muiden puolueiden järjestys on muuttumaton edelliseen ennusteeseemme.


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Helsingin vaalipiirikohtainen ennuste


21.3.2015 Maaliskuun ennuste II Helsinki

15.3.2015 Maaliskuun ennuste Helsinki

26.2.2015 Helmikuun ennuste II Helsinki

18.2.2015 Helmikuun ennuste Helsinki

26.1.2015 Tammikuun ennuste Helsinki


​12.4.2015

 

Simulointiemme valossa Kokoomus säilyttää suurimman puolueen asemansa Helsingin vaalipiirissä. Valtakunnallisen äänestysprosentin ollessa 66%, ennustamme Helsingin äänestysprosentiksi n.68%. Ja nämä äänestysprosentit ovat todellisia prosentteja kaikista äänioikeutetuista, eivät ulkosuomalaisia vähätteleviä numeroita, joissa vain Suomen rajojen sisäpuolella äänestävät lasketaan. Esim. viime vaalien oikea valtakunnallinen äänestysprosentti oli 67,4%, johon ennustamme nyt pientä laskua. Mutta kuten mainittua, äänestysprosentin muutos ei merkittävästi muuta vaalien lopputulosta.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina. Hajonta on yleisesti vaalipiireissä vastannut koko maan äänien jakaumaa, joten emme näytä äänien hajaumia jokaisen vaalipiirin osalta.