Vaikka perussuomalaisten kannatus on hieman noussut edelliseen ennusteeseemme nähden Helsingin vaalipiirissä, on Jussi Halla-Ahon viime vaaleissa keräävän äänipotin kohtalo aiheuttaa epävarmuutta heidän kolmannen paikan suhteen. On mielenkiintoista nähdä millaisia alueellisia ennusteita Helsingissä tehdään.


Tässä vielä todennäköisimmät paikkamäärät ja vertailu viime vaalien tuloksiin.


  • Kokoomus 6
  • Vihreät 4
  • SDP 4
  • Perussuomalaiset 3
  • Keskusta 2 (+1)
  • Vasemmistoliitto 2
  • RKP 1​


 

 

Muutokset edelliseen ennusteeseen ovat hyvin pieniä. ​ Jos ei kymmenesosaprosenttiyksikköä, niin sitten sen alle. Suurimmat - kokonaista 0.15%-yksikköä suuntaansa - muutokset ovat Keskustan lasku ja perussuomalaisten nousu.


Voidaan aina pohtia miten vaalikamppailu ja viime hetken ehdokkaat tulokseen vaikuttavat. Emme usko suuriin muutoksiin, mutta sekä valtakunnallisen kannatuksen suuri muutos tai yksittäisten ehdokkaiden kampanjaan tuleva nousuvirtaus voivat viimeisten paikkojen omistajia muuttaa.


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Helsingin vaalipiirikohtainen ennuste


18.2.2015 Helmikuun ennuste Helsinki

26.1.2015 Tammikuun ennuste Helsinki


​26.2.2015

 

Simulointiemme valossa Kokoomus säilyttää suurimman puolueen asemansa Helsingin vaalipiirissä. Valtakunnallisen äänestysprosentin ollessa 66%, ennustamme Helsingin äänestysprosentiksi n.68%. Ja nämä äänestysprosentit ovat todellisia prosentteja kaikista äänioikeutetuista, eivät ulkosuomalaisia vähätteleviä numeroita, joissa vain Suomen rajojen sisäpuolella äänestävät lasketaan. Esim. viime vaalien oikea valtakunnallinen äänestysprosentti oli 67,4%, johon ennustamme nyt pientä laskua. Mutta kuten mainittua, äänestysprosentin muutos ei merkittävästi muuta vaalien lopputulosta.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina. Hajonta on yleisesti vaalipiireissä vastannut koko maan äänien jakaumaa, joten emme näytä äänien hajaumia jokaisen vaalipiirin osalta.