Paikkajakaumassa ei ole muutosta edelliseen ennusteeseen nähden. Vaalipiirin viimeisen paikan ennusteessamme nappaa SDP. Vaaravyöhykkeessä ovat myös KD ja ehkä myöskin vasemmistoliitto. Näiden molempien puolueiden ainoat paikat ovat tulossa vajaan 2500 äänen turvin. SDP:n turvamarginaali on samat 2500 ääntä, jonka he voivat hävitä nyt ennustetusta reilusta 47000 äänestä pitääkseen neljä paikkaa. Kaikissa näissä tapauksissa Vihreät saisivat yhden paikan. Perussuomalaiset tarvitsisivat 3000 lisä-ääntä saadakseen kolme kansanedustajaa. Tällöin SDP:n paikkamäärä putoaisi kolmeen.


Tässä vielä todennäköisimmän paikkamäärän muutos edellisiin vaaleihin nähden:


  • Kokoomus 3 (0)
  • Perussuomalaiset 2 (-1)
  • SDP 4 (0)
  • Keskusta 3 (+1)
  • ​Vihreät 0 (0)
  • Vasemmistoliitto 1 (0)
  • ​KD 1 (0)

 

Suurimmat muutokset kannatukseen Hämeessä ovat perussuomalaisten kannatuksen 0.3%-yksikön nousu. Keskusta ja vasemmistoliitto ovat hieman laskusuunnassa ja KD on nyt lähes tasoissa vasemmistoliiton kanssa. Samalla kokoomus on hieman saanut eroa keskustaan vaalipiirin kakkospaikasta kamppailtaessa. 


Se miten nämä kannatusprosentit muuttuvat kaikkien todennäköisimmin paikoiksi selviää alla olevasta kuvasta.

Hämeen vaalipiirikohtainen ennuste


26.2.2015 Helmikuun ennuste II Häme

20.2.2015 Helmikuun ennuste Häme

​28.1.2015 Tammikuun ennuste Häme

 

15.3.2015


Simulaatioidemme pohjalta todennäköisimmässä tuloksessa SDP säilyttää suurimman puolueen aseman Hämeessä. Vaalipiirin ennustettu äänestysaktiivisuus on 65,2% äänestysprosenttia, jos valtakunnallinen äänestysprosentti on 66%. Äänestysaktiivisuus on vaihdellut viimeisen 15 vuoden aikana 65% molemmin puolin, josta tämä vaali ei tee poikkeusta.


Alla näkyvässä kuvassa ovat puolueiden todennäköisimmät kannatusluvut prosentteina.