Venäjän voiton todennäköisyys on hyvin korkea. Tämä johtuu osaltaan siitä, että selkeätä haastajaa heille ei ole löytynyt. Ruotsi, Ranska, Ukraina ja nyt Australia ovat vuorollaan kiilanneet lähelle Venäjän todennäköisyyksiä, mutta nyt ero näyttää hyvin selvältä.


Vedonlyöntikertoimet ovat jo pitkään ennustaneet Venäjän ylivoimaa. Australialla ja Ukrainalla ovat seuraavaksi pienimmät kertoimet ennen Ranskaa ja Ruotsia. Voittaja tämän nelikon ulkopuolelta olisi jättiyllätys. Vuosi sitten Accuscore ennusti finaalin kymmenestä parhaasta yhdeksän oikein. Katsotaan parantuuko tämä tulos lauantai-iltana. 

Finaalissa 2016


13.5.2016


Finaaliin menneet 26 kappaletta ovat selvillä. Kuuden suoraan voitosta kisaamaan päässeen lisäksi 20 valittiin semi-finaalien pohjalta. Ennusteemme sattui hyvin kohdalleen molemmissa semi-finaaliessa, kun vain viimeiseksi finaaliin menijäksi ennustettu kappale tipahti sekä ensimmäisessä että toisessa semifinaalissa.


Finaalissa pyritään ennustetta tietysti parantamaan ja apuna on käytetty viimeisintä dataa sekä haisteltu mihin suuntaan tuulet puhaltavat.​


​Tämän vuoden Euroviisufinaalissa on yksi suosikki yli muiden. Venäjän edustajan Sergey Lazarevin You Are the Only One on Accuscoren ennusteessa tukevasti kiinni kilpailun voitossa. Aiemmin viikolla Venäjän kovimmaksi haastajaksi ennustetun Ukrainan voiton todennäköisyydet ovat olleet laskussa semifinaaliesityksen jälkeen, joka ei selvästikään vastannut ennakko-odotuksia. Lauantai-iltana nähdään pystyykö Jamala kappaleellaan 1944 kääntämään kurssin.


Ukrainan asemien heikentyessä Australian voiton todennäköisyys on kasvanut. Vaikka maan historia Euroviisuissa rajoittuukin viime vuoteen, näyttää se myös tänä vuonna sijoittuvan kärkipäähän. Dami Imin esittämä Sound of Silencen trendi on selvästi nouseva viime päivinä, mutta riittääkö se saavuttamaan Venäjän, jää nähtäväksi.


Kolmas kärkikolmikkoon ennustettu maa on Ranska, jonka ennustetaan kärsivän suorasta finaalipaikasta. Katsojat eivät ole nähneet Jamirin Ja’i Cherche kappaletta Globenin lavalla, ja ovat saattaneet muodostaa mielikuvan parhaasta kappaleesta jo semifinaalien perusteella. Edellisestä kerrasta kun suoraan finaaliin päässyt kappale on korjannut voiton, on kulunut jo kuusi vuotta.


Isäntämaa Ruotsi on myöskin menossa suoraan finaaliin ja siellä sen ennustetaan menestyvän hyvin. Sijoitus viiden kärkeen ei ole yllätys, mutta voitto olisi. Fransin If I Were Sorry kappaleen voiton todennäköisyydet ovat viime viikkojen aikana heilahdelleet, mutta nyt ne ovat muutamien prosettien luokkaa.


Arpaonni suosi kaikkia kärkiviisikkoon ennustettuja maita esiintymisjärjestyksen arvonnassa. Parin edellisvuoden voittaja on laulanut hieman ennen puoltaväliä, mutta perinteisesti loppupäässä esiintyvät saavat enemmän pisteitä. Ennustettujen kärkimaiden laulujärjestys on: Ruotsi 9., Ranska 11., Australia 13., Venäjä 18. ja Ukraina 21.


Armenia, Itävalta ja Malta hyötyvät selvästi loppupään esiintymispaikoistaan ja näitä kappaleita ennustetaan kymmenen parhaan joukkoon. Paremmalla esiintymispaikalla sinne menisi varmasti myös Alankomaat, mutta nyt arpaonni ei suosinut vaan Douwe Bob hidastaa vauhtia jo kolmantena esiintyjänä.


Ehkä yllättävin tulos ennusteessa on Serbian nousu top 10 paikkeille. Serbia on perinteisesti saanut korkeita pisteitä monilta entisen Jugoslavian ja muilta Itä-Euroopan mailta. Lauantai-iltana selviää jatkuuko tämä äänestyskäyttäytyminen.


Viime vuonna ilman pisteitä jäänyt Saksa näyttää tämän ennusteen valossa kokevan saman kohtalon tänäkin vuonna. Jos joku olisi lyönyt ennen viime vuoden finaalia vetoa Saksan jäämisestä ilman pisteitä kahdessa kisassa peräkkäin olisi kerroin ollut kohtalaisen korkea.​


Kun pistemäärät simuloidaan toisen kerran ja muutetaan todennäköisyyksiksi, näyttää kuva seuraavalta.