​​​​

Pohjoismaista Norja ja viisujen kestomenestyjä Ruotsi näyttäisivät jatkavan helposti finaaliin Suomen seuraksi. Myös Tanskan mahdollisuudet jatkopaikkaan näyttävät hyviltä. Olisiko tällä kertaa mahdollista saada neljä pohjoismaata finaaliin? Näin tapahtui edellisen kerran vuonna 2014, jolloin kaikki viisi pohjoismaata sijoittuivat finaalissa 15. parhaan joukkoon. Samassa semi-finaalissa esiintymisestä ei ainakaan haittaa Ruotsille, Tanskalle ja Norjalle ole.


Semi-finaalin pohjoismaiden lisäksi Moldova, Australia, Ukraina ja Puola muodostavat ennusteen kärkijoukon, joilla kaikilla on yli 75% todennäköisyys finaaliin pääsylle. Edellisen kahden vuoden aikana vain viime vuonna esiintynyt Viro ei päässyt finaaliin vaikka ennusteessa heidän finaalipaikan todennäköisyys oli yli 75%. Kaikki muut maat, mukaan lukien tämän vuoden ensimmäisen semi-finaalin osallistujat, joiden finaalipaikan todennäköisyys on ollut yli 75%, ovat paikan myös saaneet.


Semi-Finaali II Lissabon


9.5.2018


Ensimmäisen semi-finaali tarjosi hienon yllätyksen, kun Suomen Saara Aalto selvitti ehkä ennakko-odotusten vastaisesti tiensä finaaliin. Vieläkin suuremmaksi yllätykseksi voidaan katos Irlanti, joka kisaa myöskin lauantaina koko kisan voitosta. Accuscoren ennusteen kuusi todennäköisintä finalistia selvitti myöskin tiensä jatkoon.


Toinen semi-finaali ei etukäteen arvioiden ole yhtä kovatasoinen kuin ensimmäinen. Kilpailijoita on yksi vähemmän ja kertoimenlaskijoiden mukaan vain Norja olisi kisaamassa palkintopallisijoista launtantain finaalissa. Accuscoren ennuste todennäköisimmistä finalisteista näkyy alla:


​​​​

Yllä näkyvä finaalipaikan todennäköisyydestä kertova kuva noudattelee melko pitkälle todennäköisimpiä pistemääriä. Kun tarkastellaan vedonlyöntikertoimia, Serbia ei niiden mukaan olisi pääsemässä finaaliin, vaan sinne suuntaisi ennusteen 12. Maa, Latvia. Latvia täydentäisi näin Baltian maiden suoran, sillä ensimmäisestä erästä finaaliin pääsivät Viro ja Liettua.