​​​​

Saara Aallon osalta tie näyttäisi ennusteen mukaan nousevan pystyyn jo tässä vaiheessa. Vaikka hän sai euroviisufanien äänestyksessä kaikista esiintyjistä kolmanneksi eniten ääniä, näyttävät myös nousussa olevat vedonlyöntikertoimet tukevan ennustetta finaalista karsiutumisesta. Tilanne on hieman sama kuin muutama vuosi sitten Pertti Kurikan nimipäivien edustaessa Suomea. Silloin heidän koko kilpailun voittokertoimensa olivat kymmenen kärkimaan joukossa, mutta semi-finaalista jatkoon pääsylle ei yhtä korkeita mahdollisuuksia annettu. Erityisesti eri maiden juryjen antamien vähäisten pisteiden vuoksi PKN karsiutui finaalista.


Semi-finaaleiden arvonta ei myöskään ollut Suomelle erityisen suosiollinen, sillä pohjoismaista vain Islanti on mukana samassa karsinnassa. Toki monesti Suomelle hyviä pisteitä antanut Viro on myös mukana, mutta se ei taida tällä kertaa riittää. Iso-Britaniassa julkisuutta laajasti saanut Saara Aalto saanee sieltä enemmän pisteitä kuin Suomen edustajat suhteellisesti aikaisemmin, mutta riittääkö sekään nähdään tiistai-iltana.


​​​​

Yllä oleva taulukko kertoo eri maiden todennäköisyydet finaaliin. Jos Suomen osalta jännitettävää riittää, voidaan Israelia, Kyprosta, Tsekkiä, Bulgariaa ja Viroa hyvin todennäköisinä finalisteina. Nämä maat ovat tiukasti mukana myös koko kilpailun voitosta kamppailtaessa.

Armenia, Belgia, Azerbaijan ja Liettua ovat rajatapauksia, jotka ennusteen mukaan omaavat kaikki 50% paikkeilla olevan todennäköisyyden finaaliin. Belgia on mielenkiintoinen esiintyjä, sillä se oli Suomen tavoin kärkimaita viisufanien äänestyksessä, mutta vedonlyöntikertoimet ovat olleet nousussa finaaliin pääsyn osalta. Toisaalta koko kilpailun voitolle Belgin kerroin on keskimäärin 13. pienin. Vuosi sitten Belgiaa ennustettiin karsiutumaan finaalista, johon se kuitenkin ylsi sijoittuen hienosti neljänneksi. Katsotaan toistaako historia itseään.  

Semi-Finaali I Lissabon


7.5.2018


Tämän vuoden Euroviisut käynnistyvät ensimmäisellä semi-finaalilla tiistaina. Ennakkokaavailuiden perusteella ensimmäisen semi-finaali on huomattavasti kovatasoisempi, sillä vedonlyöntiyhtiöiden kertoimien mukaan kuudesta suurimmasta ennakkosuosikista neljä kisaa ensimmäisessä semi-finaalissa. Myös Suomen edustaja Saara Aalto kamppailee finaalipaikasta tässä ryhmässä.


Accuscore on viime vuosien tapaan ennustanut eri maiden pistemääriä ja finaalipaikkojen todennäköisyyksiä. Ennuste perustuu historialliseen äänestyskäyttäytymisen, vedonlyöntikertoimien (ja niiden muutosten), sosiaalisen median ja videotoistopalveluiden näyttökertojen pohjalta rakennettuun simulaatiomalliin, joka on suhteellisen tarkasti pystynyt ennustamaan jatkoon menijöitä semi-finaaleista. (keskimäärin 8.33 / 10 jatkoon menijöistä oikein viimeisessä kuudessa semi-finaalissa)


Israel on tällä kertaa niin vedonlyöjien, euroviisufanien kuin Accuscorenkin suurin suosikki voittamaan viisut. Siksi ei ole yllättävää, että sen ennustetaan voittavan myös ensimmäinen semi-finaali. Alla näkyvät kaikkien maiden ennustetut pistemäärät.