​​​​

Ranska ja Saksa suurina rahoittajamaina eivät osallistuneet semifinaaleihin, joten heidän kappaleensa ovat saaneet vähemmän näkyvyyttä semifinalisteihin verrattuna. Ilman semifinaalia voittoon on edellisen kerran noussut Saksan Lena kappaleellaan Satellite vuonna 2010. Ranska oli eräs suurimmista voittajasuosikeista muutama viikko sitten, mutta viime aikoina Madame Monsieurin tähti on ollut hienoisessa laskussa.


Irlannin lisäksi Liettua on eräs maista, joka on noussut mukaan kärkikahinoihin vahvan semifinaalin myötä. Toiseen suuntaan on matkannut Tanska, jonka sijoitus kymmenen joukkoon olisi yli odotusten, vaikka jokunen viikko sitten eräät vedonlyöntitoimistot pitivät heidän sijoitustaan kärkikymmenikköön todennäköisenä.


Suomen Saara Aalto oli vedonlyöntikertoimien mukaan suurin voittajasuosikki kisaan vielä helmikuun lopulla. Sen jälkeen kertoimet voitolle ovat kasvaneet ja finaalipaikkaa voidaan pitää yllätyksenä. Finaalissa sijoitus on todennäköisimmin 10. ja 20. välissä. Pohjoismaista mukana on neljä, joka hajottaa ääniä ja pienentää mahdollisuutta, jossa kaikki maat sijoittuisivat kärkipaikoille.​​​​

Yllä olevasta kuvasta nähdään eri maiden todennäköisyydet viisuvoittoon. Tämä kuva kertoo hyvin selvästi, että ennusteessamme Kypros ja Israel ratkaisevat voiton. Esiintymisjärjestyksessäkään ei suurta eroa oli, sillä Israel on 22. ja Kypros toiseksi viimeinen, eli 25. Viimeisenä esiintyy jälleen Italia, kuten muutama vuosi sitten Il Volon ottaessa kolmossijan. Erityisesti ensimmäisen yhdeksän maan pisteet ovat historiallisesti olleet pienemmät verrattuna heidän jälkeensä esiintyneihin. Kärkikymmenikköön ennustetuista kappaleista vain Liettua ja Norja esiintyvät ensimmäisten yhdeksän kilpailijan joukossa.


Serbia on vedonlyöntikertoimien mukaan finaalin peränpitäjä. Ennusteessa heidän pistemääränsä vaihteluväli on huomattava ja Venäjän puuttuminen saattaa hyvinkin kerätä Itä-Euroopan slaaviääniä Serbialle. Voitto olisi tietysti jättiyllätys, mutta paikka top 15 joukossa ei. Vedonlyönnissä rahansa saa parhaiten takaisin lyömällä voittajaksi sekä Israelia että Kyprosta.


Lissabonin finaali kahden kauppa


12.5.2018


Accuscoren toisen semifinaalin ennuste osui kohtalaisen hyvin, kun 9/10 todennäköisintä finalisti pääsi tämän päivän finaaliin. Ainoastaan Slovenia yllätti ennusteen ja nousi finaaliin. Finaalin osalta eräs mielenkiintoisimmista maista on Irlanti, joka ennen semifinaaleita omasi vain häviävän pienet mahdollisuudet voittoon. Nyt se on noussut vedonlyöntikertoimien vertailussa jo kolmanneksi todennäköisimmäksi voittajaksi.


Ennen finaalia eri tahot ovat ennustaneet voittajia erilaisilla metodeilla. Googlen hakuihin perustuvan ennustuksen mukaan kolme kärki on Israel, Norja ja Tsekki. Vastaavasti Spotifyn omiin kuuntelukertoihin pohjautuva ennuste nostaa kärkimaiksi Israelin, Kyproksen, Ruotsin ja neljänneksi Suomen. Spotify on tämän lisäksi tehnyt paljon analyysia eri mittareiden pohjalta. Näissä myös Moldova, Ranska ja Norja ovat pyörineet kärkipaikoilla.


Vuosi sitten Spotifyn ennuste listasi voittajan yhdeksänneksi ja vastaavan suoratoistopalvelu Deezerin viidenneksi. Accuscoren ennuste osui kohdalleen ennustaessaan Portugalin voittoa.Tällä kertaa kisasta näyttäisi tulevan kahden kauppa. Kuten alla olevasta todennäköisimipien pistemäärien ennusteesta nähdään, Kypros ja Israel kamppailevat tiiviimmin kilpailun voitosta.